Στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας της Ελλάδας είναι και θα παραμένει η δίκαιη λύση του Κυπριακού, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας απόψε στη Λευκωσία.

Ο κ.  Μεϊμαράκης βρέθηκε σε εκδήλωση της κυπριακής Βουλής για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, όπου το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την ομιλία του, κ. Μεϊμαράκης, διαβεβαίωσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ελληνικού κοινοβουλίου συμπαρίστανται θερμά στον αγώνα για δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

«Παρά την οικονομική κρίση που περνούν Κύπρος και Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, «δεν υπάρχει κρίση αξιών και ούτε πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις στα δημοκρατικά ιδεώδη και τους αγώνες για ατομικά δικαιώματα, δημοκρατία και ελευθερία». 

Σημείωσε ότι ο απανταχού Ελληνισμός στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση οριστικής λύσης, ενώ ανέφερε ότι απατήθηκαν «όσοι ισχυρίστηκαν ότι η οικονομική κρίση θα ελαστικοποιήσει τις θέσεις Κύπρου και Ελλάδας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα πρέπει, επιτέλους, να συμβάλουν ενεργά στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, υπογράμμισε ο παράλληλα.