current views are: 2

10 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση04:10

Το «ξαναζεσταμένο φαγητό» ΣΥΡΙΖΑ- Τρομοκρατία… σερβίρουν από το Μαξίμου

Με ξαναζεσταμένο φαγητό παρομοιάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπλέξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάλι με τα θέματα της τρομοκρατίας την στιγμή μάλιστα- που όπως λένε-  στην Βουλή πραγματοποιείται  σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα της ΔΕΗ και ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται στελέχη του ΔΝΤ που εξαγγέλλουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και νέα μέτρα.

Δημοσίευση 04:10’
αρθρο-newpost

Με ξαναζεσταμένο φαγητό παρομοιάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπλέξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάλι με τα θέματα της τρομοκρατίας την στιγμή μάλιστα- που όπως λένε-  στην Βουλή πραγματοποιείται  σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα της ΔΕΗ και ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται στελέχη του ΔΝΤ που εξαγγέλλουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και νέα μέτρα.

Γράφει η Ελένη Καλογερόπουλου

Με ξαναζεσταμένο φαγητό παρομοιάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπλέξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάλι με τα θέματα της τρομοκρατίας την στιγμή μάλιστα- που όπως λένε-  στην Βουλή πραγματοποιείται  σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα της ΔΕΗ και ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται στελέχη του ΔΝΤ που εξαγγέλλουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και νέα μέτρα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση « προσπαθεί με γνωστές τακτικές να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την  συζήτηση της  Βουλής καθώς αισθάνεται ιδιαίτερα στριμωγμένη  και έχοντας στην διάθεση της ελάχιστα επιχειρήματα στο γιατί δεν συνεδριάζει η ολομέλεια για το θέμα της ΔΕΗ και για το δημοψήφισμα. Έτσι για μια ακόμη φορά καταφεύγει στο γνωστό θέμα της τρομοκρατίας προσπαθώντας να περιπλέξει ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στα άρρωστα σενάρια που κάποιοι σκέπτονται  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι «έκανε μια καθαρά πολιτική τοποθέτηση για όλες τις κινήσεις της κυβέρνησης και η μοναδική απάντηση που βρήκαν να δώσουν είναι ότι ενώ ο πρόεδρος του κόμματος μας μιλά για «εγκλήματα» σκόπιμα κλείνει τα μάτια στο έγκλημα της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας. Τα λένε αυτά και δεν ντρέπονται όταν στην χώρα υπάρχουν σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι ,χωρίς ελπίδα  και  χωρίς προοπτική .Και ξεχνούν ότι κάποιοι από αυτούς μην αντέχοντας επιλέγουν ακραίες  λύσεις. Λίγη μεγαλύτερη ευαισθησία από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και της κ. Βούλτεψη δεν θα έβλαπτε.»

Όλα πάντως ξεκίνησαν μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist όπου επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση . Αμέσως μετά η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι «η “θεσμική” εμφάνιση που ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε ως ομιλητής στο συνέδριο του Economist, δεν μπορεί να κρύψει την υποκριτική συμπεριφορά του. Ο κ. Τσίπρας, που όταν φοράει τη μάσκα του «θεσμικού» καλεί σε σεβασμό των νόμων και του Συντάγματος, ούτε σήμερα βρήκε τον χρόνο να καταδικάσει το γεγονός ότι βουλευτής του υποστήριξε από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου πως η πορεία προς την κατάκτηση της εξουσίας μπορεί να περιλαμβάνει και την “ένοπλη πάλη”».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας «μιλά για “εγκλήματα”, αλλά σκόπιμα κλείνει τα μάτια στο έγκλημα της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας. Εξαφανισμένος επί μία εβδομάδα από τη «μάχη της ΔΕΗ», (από την ηρωική εμφάνισή του στο Αμύνταιο, στις 2 Ιουλίου, την οποία τώρα υποβαθμίζει σε… μεταβίβαση αιτήματος) ο κ. Τσίπρας φρόντισε σήμερα να μας πει επί λέξει: “Δεν έχετε καταλάβει καλά με ποιους έχετε να κάνετε”. Του απαντούμε: Ακριβώς επειδή έχουμε καταλάβει, όλος ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει, με ποιους έχουμε να κάνουμε, δεν θα του επιτρέψουμε να καταστρέψει τη χώρα, χρησιμοποιώντας τα μόνα όπλα που διαθέτει: Το ψεύδος, τις ύβρεις και τις ένοπλες συνιστώσες του».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και ιδιαίτερα επιθετική αφού για πρώτη φορά ζήτησε την παραίτηση της

«Η αναφορά της  κυρίας Βούλτεψη στα περί «ενόπλων συνιστωσών», οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: ή ότι δεν έχει συνείδηση των λεγομένων της, ή ότι δεν κάνει για τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Και στις δυο περιπτώσεις οφείλει να παραιτηθεί.»

Προκειμένου πάντως να κλείσουν μια και καλή το θέμα της τρομοκρατίας το οποίο άνοιξε με αφορμή την δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Β. Διαμαντόπουλου ο οποίος είπε ότι ο Σάββας Ξηρός   «είναι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και  το νόμο « ενώ κατά την άποψη του «επέλεξε την ένοπλη πάλη» ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης άδειασε τον βουλευτή του κόμματος του λέγοντας

«Οι γνωστές αναφορές και το αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, χάνει πια την ουσία του. Ας τον κρίνουν και οι ψηφοφόροι του, τον κ. Διαμαντόπουλο. Είναι απολύτως σαφές ποια είναι η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς έχουμε πάει στις φυλακές για όλους τους κρατούμενους. Δεν πήγαμε να δούμε τις συνθήκες που ζούνε, με κριτήριο αν είναι τρομοκράτες ή έχουν κάνει το οτιδήποτε. Δεν κάνει καλό να αναδεικνύουμε ένα ζήτημα δευτερεύον και τριτεύον, για κάτι το οποίο ο κ. Διαμαντόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει».

Το γεγονός πάντως ότι ο Πάνος Σκουρλέτης διαφοροποιήθηκε τόσο έντονα από τον βουλευτή του κόμματος του δείχνει και την δυσαρέσκεια της ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο του Β. Διαμαντόπουλου .


σχετικα αρθρα