Θα προσοπυγράψει την ξεχωριστή πρόταση για δημοψήφισμα που θα καταθέσει μέσα στην ημέρα η ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης θέτοντας όμως πολλούς αστερίσκους. 

Αρχικά όπως ξεκαθαρίζει πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκαν να υπογράψουν κοινή πρόταση με τον ΣΥΡΙΖΑ και συντάσσονται με την πρόταση της ΔΗΜΑΡ

Ωστόσο όπως επισημαίνει «και αυτή η επιλογή δεν συμβάλλει στην εξέλιξη του θέματος με βάση τις δικές μας θέσεις». Όπως εξηγεί «το θέμα είναι ιδιαιτέρως σύνθετο, η άποψη της ΔΗΜΑΡ πολύπλευρη, τέτοια που δεν νομίζω ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό. Είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο να αποφανθεί σε τόσο σύνθετο θέμα ο πολίτης με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε δημοψήφισμα».

Καταλήγει πάντως πως «παραταύτα, επειδή η ξεχωριστή πρόταση της ΔΗΜΑΡ αποτρέπει την εικόνα δορυφορικής σχέσης του κόμματος ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους άλλους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προσυπογράφω την πρόταση».