Επτά ξεχωριστές προτάσεις  για να μαζευτεί το μίνιμουμ των 120 υπογραφών χρειάστηκε να κατατεθούν στη Βουλή για το θέμα του δημοψηφίσματος της ΔΕΗ, με τους βουλευτές να φτάνουν συνολικά του 139 και τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να συνεδριάζει για να λάβει την κρίσιμη απόφαση για το εάν αυτές αθροίζονται. 
 
Μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (71 βουλευτές), των ΑΝΕΛ (14 βουλευτές μαζί με το Νικ. Νικολόπουλο), των 14 ανεξάρτητων βουλευτών (Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Γιώργος Νταυρής, Θεόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη) καθώς και των 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής προστέθηκαν άλλες τρεις σήμερα. 
 
Πρόκειται για:
  •  Τη ΔΗΜΑΡ με 11 υπογραφές και δύο διαρροές τον Γρηγόρη Ψαριανό και την Κατερίνα Μάρκου που έφυγε... νωρίς το πρωί από το κόμμα,
  • Το ΚΚΕ με 12 υπογραφές βουλευτών και
  • Τη χωριστή πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα
ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμούν όμως να συνυπολογιστεί και η Χρυσή Αυγή στο μέτωπο που διαμορφώνουν. Όπως υποστηρίζεται μάλιστα στην πρόταση της Χ.Α. δεν περιγράφεται με σαφήνεια το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
 
Εάν η πρόταση της Χρυσής Αυγής δεν συνυπολογιστεί τότε οι υπογραφές που μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί είναι 123 οπότε αναμένεται πλέον με ενδιαφέρον η συνέχεια.