ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2014, 14:05 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2014, 14:24
Τέλος και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ
Facebook Twitter Whatsapp

Την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, λίγο μετά την παραίτηση της Κατερίνας Μάρκου από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και την απομάκρυνση του Γρηγόρη Ψαριανού από τον Φώτη Κουβέλη.

O κ. Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον γραμματέα της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλο με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του με αφορμή την απμάκρυνση του Γρηγόρη Ψαριανού. 

Aναλυτικά η επιστολή:

Μόλις έστειλα στον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητέ Θανάση,

Μόλις πληροφορήθηκα τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, με την "κατηγορία", μεταξύ άλλων, για "συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος".

Η ΔΗΜΑΡ έφτασε στο 1,23% ακριβώς επειδή ακολούθησε μια γραμμή, την οποία εδώ και και λίγες εβδομάδες έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Αναρωτιέμαι τώρα ποια γραμμή ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ; Μήπως αυτή που εδώ και ένα χρόνο ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι διεκδικούσαμε;

Θεωρώ αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό.

Πίστευα ή ήλπιζα ότι η όποια αλλαγή γραμμής, θα συνδυαζόταν και με γενναίο άνοιγμα προς τους ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο έχουν λοιδορηθεί, επειδή έλεγαν αυτά ακριβώς που τώρα προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. Διαπιστώνω ακριβώς το ανάποδο με τη διαγραφή του Ψαριανού.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η ΔΗΜΑΡ παίρνει διαζύγιο από τους ανθρώπους που την ίδρυσαν, από τους πραγματικούς εκφραστές του ρεύματος της ανανεωτικής αριστεράς.

Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να παραμείνω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Με προσωπική εκτίμηση

Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος