current views are: 2

10 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:33

Τσίπρας: Αν σας ενοχλεί η Βουλή, κλείστε την οριστικά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της πρότασης για δημοψήφισμα. 

Δημοσίευση 12:33’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της πρότασης για δημοψήφισμα. 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της πρότασης για δημοψήφισμα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών στη Νάουσα, είπε:

«Οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του ‘αποφασίζουμε και διατάσσουμε’ έχει περάσει οριστικά και δεν μπορούν να κυβερνούν για πολύ ακόμα με ‘αποφασίζουμε και διατάσσουμε’ και πρόσθεσε: «Αν σας ενοχλεί τόσο η Βουλή, κλείστε την οριστικά!».

Παράλληλα, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τόνισε ότι η κυβέρνηση την ονομάζει «επίτηδες μικρή ΔΕΗ για να κρύψει το μεγάλο φαγοπότι».

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του σε συνάντηση για τα προβλήματα στο επιτραπέζιο ροδάκινο ανέφερε ότι η κρίση ανέδειξε όλα τα διαρθρωτικά και δομικά προβλήματα και υπογράμμισε:

«Υπάρχουν δύο Ελλάδες που συγκρούονται. Η Ελλάδα της παραγωγής και η Ελλάδα της αρπαχτής, των μπαταχτσήδων, της διαπλοκής των επιχειρηματικών λαμόγιων. Και οι κυβερνώντες κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει καθεστώς η Ελλάδα της αρπαχτής».

Επιπλέον, για τους κυβερνώντες επεσήμανε ότι «δεν μπορούν αυτοί που μας οδήγησαν στα βράχια να το παίζουν καπεταναίοι και ότι θα μας σώσουν από την κρίση», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν αντιληφθεί ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και λειτουργούν με τη λογική «ό,τι προλάβουμε να αρπάξουμε».

Υπογράμμισε ότι δεν θα μας σώσουν «Μεσσίες» ούτε εταίροι από έξω και σχολίασε: «Και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής δεν στηρίχθηκε μόνο στον Μέσι, αλλά στη συλλογική προσπάθεια».

Όσον αφορά στα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως απουσιάζει ο μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός και παρουσίασε τη θέση του κόμματός του για παραγωγική ανασυγκρότηση και κεντρικό σχεδιασμό από το κράτος ώστε να μην γίνονται οι παραγωγοί «έρμαια» της αγοράς. Επίσης τόνισε πως είναι «μεγάλο πλήγμα» η ανυπαρξία αξιόπιστου και ισχυρού συνεταιριστικού κινήματος και ισχυρού συνεταιριστικού κινήματος.

Χαρακτήρισε «ασπιρίνη» τα μέτρα της κυβέρνησης να διατεθούν ποσότητες ροδάκινου στο στρατό, σε κατασκηνώσεις και τουρίστες, αλλά είπε ότι καλό είναι να εφαρμοστούν. Ως άμεσα μέτρα ανακούφισης των ροδακινοπαραγωγών ανέφερε την αξιοποίηση κοινοτικών διαδικασιών γι αποζημίωση με απόσυρση, όχι όπως είχε γίνει τη δεκαετία του 1980, αλλά με διάθεση του προϊόντος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ακόμη, δεσμεύτηκε ότι ως κυβέρνηση θα κάνει ουσιαστική διαπραγμάτευση για όλα αυτά τα ζητήματα και θα εξασφαλίσει κονδύλια, ενώ σημείωσε πως τους επισκέπτεται και όταν δεν υπάρχουν εκλογές.

Απαντώντας στην κατηγορία ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε υπερφορολόγηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εμείς σχεδιάζουμε να φορολογήσουμε δίκαια τον ελληνικό λαό. Θα επιβάλλουμε φόρους στους κατέχοντες. Θα σταματήσει το πανηγύρι της φοροδιαφυγής». Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.

Σχετικά με τους παράγοντες που οδήγησαν στα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών σημείωσε πως αυτά έχουν να κάνουν με την υπερπαραγωγή σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, τις χαμηλές τιμές που πουλάει η Ισπανία και την κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία που οδήγησε στην υποτίμηση του νομίσματος και στην πτώση των τιμών που προσφέρουν οι αγορές τους για τα ελληνικά ροδάκινα.

Διατυπώθηκε η πρόταση να θεσμοθετηθεί η κάλυψη εισοδηματικών απωλειών ροδακινοπαραγωγών λόγω κινδύνων της αγοράς.

Στη συνάντηση πήραν μέρος και απηύθυναν χαιρετισμό ο απερχόμενος δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός και ο νεοεκλεγείς Νίκος Κουτσογιάννης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βογιατζίδης, παραγωγοί, εκπρόσωποι φορέων, συνεταιρισμών και κοινοπραξιών και εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης από του νομούς Ημαθίας και Πέλλας.


σχετικα αρθρα