Με διαφωνίες και «πυρετό» διαβουλεύσεων συνεχίζεται η συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που εξετάζει τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των ανεξαρτήτων βουλευτών για το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην άποψή τους ότι οι προτάσεις των κομμάτων δεν είναι ομοειδείς ώστε να γίνει η συζήτησή τους από την ολομέλεια της Βουλής. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε η εναλλακτική πρόταση να αποφασίσει το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής κατά την αυριανή τελευταία συνεδρίασή του για το εάν αθροίζονται ή όχι οι προτάσεις.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να έχει δηλώσει πως διαφωνεί στο να αποφανθεί για το θέμα αυτό το πρώτο θερινό τμήμα και όχι η ολομέλεια που είναι, όπως φέρεται να είπε, «η καθ' ύλιν αρμόδια», και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που γίνει αντικατάστασή του, θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωση.
 
Εξάλλου, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι δεν συμφωνεί στο να προσμετρηθούν οι υπογραφές της Χρυσής Αυγής, και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, η ίδια θα αποσύρει την υπογραφή της από την πρόταση.

Νωρίτερα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης άνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να αποσύρουν τις υπογραφές τους από την πρόταση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που η Διάσκεψη  αποφασίσει ότι δεν συναθροίζονται στις 120 απαιτούμενες υπογραφές και αυτές των βουλευτών του ΚΚΕ.

Συνολικά, οι υπογραφές βουλευτών φτάνουν τις 139, με τις προτάσεις να είναι συνολικά επτά.