Το ΚΚΕ προτίθεται να μη συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του Θερινού Τμήματος στη Βουλή όπου θα καθοριστεί εάν θα συγκληθεί η Ολομέλεια για να αποφασίσει σχετικά με το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περισσού, η κυβέρνηση φέρει «μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα».

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση των νόμων που έχουν οδηγήσει στην απελευθέρωση της ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και του ψηφισθέντα νόμου “Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας”, του γνωστού ως “μικρή ΔΕΗ”», τονίζει ο Περισσός και καταλήγει:

«Παρ΄ όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, να γίνει συζήτηση και να αποφανθεί το σώμα για το δημοψήφισμα. Συνεπώς οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία».