Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

«Πολιτική σοβαρότητα». Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιεί ανώτατη κυβερνητική πηγή όταν ερωτάται γιατί «τραβάει» στα άκρα την υπόθεση με την συζήτηση για το δημοψήφισμα.

Από την πρώτη στιγμή, στο Μέγαρο μαξίμου εκτιμούν ότι η όλη συζήτηση πρόκειται για πολιτικό τακτικισμό του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα και δεν είναι διατεθιμένη να να συμμετάσχει σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι.

Δεν θα «συρθεί» η κυβέρνηση πίσω από τον πολιτικό τακτικισμό του ΣΥΡΙΖΑ που αφενώς θέλει να δυναμιτίσει για μια ακόμη φορά το πολιτικό σκηνικό, αφετέρου θέλει να κρατηθεί ζωντανός εν μέσω θέρους και έχοντα υποστεί ήδη μια ήττα στο ζήτημα της ΔΕΗ.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η κυβέρνηση θα το φτάσει μέχρι τέλους και αυτό γιατί στόχο έχει να εκθέσει για μία ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό και η ίδια να δείξει «πολιτική σοβαρότητα».

Βέβαια, εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πράγματα θα ήταν ίσως πιο εύκολα αν δεν υπήρχε η παρέμβαση Μεϊμαράκη και οι διαφορετικές απόψεις που εξέφρασε, γεγονός που δημιούργησε τριβές στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης και αναπτέρωσε, όπως λένε κάποιοι, τις ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - Δεν θα δώσουν το παρών ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ

Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων να μεταθέσει τη συζήτηση για το αν και εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλει το Σύνταγμα, για να ανοίξει η Ολομέλεια και να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» στο Α' Θερινό Τμήμα, προκαλεί τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Έπειτα από πρόταση της πλειοψηφίας αποφασίστηκε να συνεδριάσει το θερινό τμήμα αύριο στις 10:00 το πρωί, με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Έλληνες και ΔΗΜΑΡ να καταγγέλλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποφάσισαν να μην δώσουν το παρών στη συνεδρίαση, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποφασίσουν τη στάση τους όπως και η ΔΗΜΑΡ

Αργά το βράδυ της Πέμπτης και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έλαβε ομόφωνα την απόφαση να απέχει στην αυριανή συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή.