Τη σημασία που έχουν οι μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ.

«Η χώρα τις είχε πάντα ανάγκη, αλλά δεν της εφάρμοζε γιατί ήταν δεσμευμένη σε αγκυλώσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «αδίστακτες συντεχνίες έκλειναν το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο, έκλειναν τους δρόμους παραλύοντας την κίνηση».

«Αυτά τώρα αλλάζουν και η χώρα καθίσταται φιλική προς τις επενδύσεις» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. 

O πρωθυπουργός ανέφερε είπε ότι η Ελλάδα, μετά από αμφισβητήσεις και θυσίες, στέκεται ξανά στα πόδια της και η Ευρώπη είναι πιο σίγουρη για το δικό της μέλλον. «Η Ελάδα βγαίνει από τον εφιάλτη των συνεχών ετών ύφεσης» σημείωσε.

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

«Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν... Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα "προοδευτικούς δημοκράτες", χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δίνοντας απάντηση και στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ίδιο συνέδριο:

«Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος- μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που της ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο, και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει… Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές. Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες».