Σφοδρότατη επίθεση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξελίξεις στη Βουλή για τη συζήτηση για το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, ο ΣΥΡΙΖΑ « επιτυγχάνει ως φαίνεται να συγκροτήσει “παλλαϊκό μέτωπο” με τη Χρυσή Αυγή, με αιχμή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ».

«Τελικά εκεί τον οδήγησε η πολιτική του διχασμού, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: 

«Μετά τη δήλωση του κ. Κουβέλη, με την οποία αρνείται να προσμετρηθούν οι ψήφοι της ΔΗΜΑΡ με αυτούς της Χρυσής Αυγής, οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται».

Στρέφοντας το βλέμμα του προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει: 

«Μένει να δούμε τώρα τι θα πράξουν ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές, τουλάχιστον εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους».

«Η στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑΧρυσής Αυγής δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα, ιδιαίτερα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει ότι η σύμπλευση θα συνεχιστεί με επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των θεσμών της δημοκρατίας», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει συνεπώς το θέατρο του συνταγματικού παραλόγου».

«Στο όνομα του Συντάγματος και με πρόσχημα την  πρόταση  για δημοψήφισμα - που δεν συγκεντρώνει καμία από τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα προϋποθέσεις και κυρίως την αναγκαία αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών - ακυρώνει τη γραμμή άμυνας του συνταγματικού τόξου απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου» καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.