Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Η Χαριλάου Τρικούπη εδώ και καιρό έχει αλλάξει γραμμή. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται περισσότερο αντιμνημονιακά ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους στη διαχείριση καταστάσεων που απαιτούν αυξημένη ικανότητα ισορροπίας.

Αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη λίγη ώρα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Χαρδούβελης ενημέρωσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το πως έχει η κατάσταση αλλά και πως εξελίσσεται η διαδικασία για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων έως το τέλος Ιουλίου.

Εκεί φαίνεται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως βάζει βέτο και μάλιστα ισχυρό για δύο θέματα καθώς η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να εμφανίζεται περισσότερη ευαίσθητη σε κάποια ζητήματα.

 Έτσι για ακόμη μία φορά και μάλιστα έντονα το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει πως δεν δέχεται καν να συζητηθεί το θέμα των ομαδικών απολύσεων αλλά και το θέμα αλλαγών στο ισχύον καθεστώς για τα συνδικαλιστικά και τις απεργίες.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αισθάνονται έντονα την πίεση από συνδικαλιστές του παλαιού ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δυσφορούν με αλλαγές στο προνομιακό καθεστώς των συνδικαλιστών.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να δυσαρεστήσει του συνδικαλιστές του, αντίθετα προσπαθεί να «ξαναβρεθεί» μαζί τους με αποτέλεσμα να επιθυμεί να τους ικανοποιήσει κάποια από τα χατίρια.

Έτσι κι αλλιώς πολλοί και στο ΠΑΣΟΚ προβλέπουν πως το Φθινόπωρο θα είναι προεκλογικό και επιθυμούν να τα έχουν καλά με όσους περισσότερους μπορούν και παράλληλα να καυτηριάζουν την «κακή» ΝΔ για να καταδεικνύουν τις ιδεολογικές διαφορές τους.