current views are: 1

11 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση11:54

Ο Κουβέλης κινδυνεύει να μείνει με το κλειδί της ΔΗΜΑΡ στο χέρι…

Πρωί- πρωί, η Κατερίνα Μάρκου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της αφήνοντας αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ και μιλώντας για «διάλογο κωφών». Λίγες ώρες αργότερα, ο Φώτης Κουβέλης διέγραψε τον Γρηγόρη Ψαριανό γιατί δεν υπέγραψε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα. 

Δημοσίευση 11:54’
αρθρο-newpost

Πρωί- πρωί, η Κατερίνα Μάρκου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της αφήνοντας αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ και μιλώντας για «διάλογο κωφών». Λίγες ώρες αργότερα, ο Φώτης Κουβέλης διέγραψε τον Γρηγόρη Ψαριανό γιατί δεν υπέγραψε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Πρωί- πρωί, η Κατερίνα Μάρκου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της αφήνοντας αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ και μιλώντας για «διάλογο κωφών». Λίγες ώρες αργότερα, ο Φώτης Κουβέλης διέγραψε τον Γρηγόρη Ψαριανό γιατί δεν υπέγραψε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα.

Ο Σπύρος Λυκούδης υπερασπίστηκε τον Ψαριανό, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Φαίνεται ότι μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ». Την ίδια μέρα παραιτήθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο Γεράσιμος Γεωργάτος.

Και το απόγευμα, ο Φώτης Κουβέλης ανέκρουσε πρύμνα δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να αθροιστούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Για μας, υπέρτερη δημοκρατική υποχρέωση είναι η απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος», πρόσθεσε.

Όλα αυτά θα ήταν πολλά για ένα μεγάλο κόμμα. Σκεφτείτε τι μπορεί να είναι για ένα κόμμα που τείνει να εξαφανιστεί, για ένα πρόεδρο που ακούει τον Σταύρο Θεοδωράκη να του λέει ότι τον σέβεται, αλλά ανασυγκρότηση δεν γίνεται με παλιά και φθαρμένα υλικά.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ που γνωρίζουν χρόνια τον Φώτη Κουβέλη, πιστεύουν ότι διέρχεται τις δυσκολότερες ώρες της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Δυσκολότερες και από εκείνες του Ιουνίου του 2010, όταν ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τον ΣΥΡΙΖΑ– θυμίζουμε ότι τότε, ένας από τους τρεις βουλευτές που τον ακολούθησαν ήταν ο διαγραφείς χθες Γρηγόρης Ψαριανός.

Μια σημαντική ομάδα στελεχών της ΔΗΜΑΡ (Λυκούδης, Ψαριανός, Παπαδόπουλος κλπ) ούτε που θέλουν να ακούσουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια άλλη, μεγαλύτερη ομάδα (Πανούσης, Ρεπούση κλπ) θέλουν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ το ταχύτερο δυνατόν. Άλλοι- μεταξύ αυτών και ο Κουβέλης, επιθυμούν να επιχειρήσουν την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, για τον οποίο προ ολίγων ημερών πίστευαν ότι όποιος τον ακουμπήσει καίγεται. Κάποιοι άλλοι βλέπουν θετικά το Ποτάμι και λίγοι σκέφτονται ότι ήρθε η ώρα να πάνε σπίτι τους.

Ο Φώτης Κουβέλης- σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, δείχνει να έχει χάσει τη μπάλα και την ψυχραιμία που τον διακρίνει. Αντιδρά- λένε- σπασμωδικά, όπως χθες όταν έκανε πίσω και αρνήθηκε να αθροιστούν με τις υπογραφές της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα, οι υπογραφές της Χρυσής Αυγής. Κινδυνεύει- προσθέτουν, να μείνει μόνος, με το κλειδί των γραφείων της ΔΗΜΑΡ στα χέρια. Και αν αυτό συμβεί, θα είναι το πιο άδοξο τέλος που θα μπορούσε να έχει το εγχείρημα της δημοκρατικής- ανανεωτικής Αριστεράς…

 


σχετικα αρθρα