Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την καταδίκης του σε 12μηνη φυλάκιση, κάτι που επιφέρει την έκπτωσή του από τη θέση του περιφερειάρχη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ήθελαν να ιδρύει δικό του κόμμα.

«Όποιος θέλει να έλθει μαζί μου, εγώ ανήκω στη ΝΔ και στηρίζω τον Σαμαρά», είπε (στο Alter) γνωστοποιώντας ταυτοχρόνως ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Ψωμιάδης πρόσθεσε ότι περνάει Γολγοθά, αλλά θα… αναστηθεί και τόνισε ότι δεν έκλεψε, ούτε καταχράστηκε, αλλά απλώς μείωσε ένα πρόστιμο ενός πολίτη που έπασχε από σοβαρή αρρώστια.

«Δεν καταχράστηκα ούτε μια δραχμή, άλλοι κατασπατάλησαν και καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό. Δεν είμαι από αυτούς που πεθαίνουν εύκολα. Είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά. Αυτή η τιμωρία πολιτικά με απογειώνει», επισήμανε ο Π. Ψωμιάδης. Δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να δικαιωθεί.

Ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα τον επισκεφθεί αύριο το πρωί. Τον επισκέφθηκε, επίσης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος και του εξέφρασε συμπαράσταση ενώ του τηλεφώνησαν περιφερειάρχες.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος θα περιμένει να του κοινοποιηθεί η απόφαση του Εφετείου και μετά θα πράξει τα νόμιμα.

Εάν ο κ. Ψωμιάδης τεθεί σε αργία μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου θα τον αντικαταστήσει ο αναπληρωτής περιφερειάρχης που είναι ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης. Σε περίπτωση που κηρυχθεί έκπτωτος, τότε από την παράταξη του θα εκλεγεί ο νέος περιφερειάρχης με ψηφοφορία μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του.

Τέλος, o κ. Ψωμιάδης επισήμανε ότι δεν θα πάψει να μιλάει, ούτε κανείς θα μπορέσει να ακυρώσει το έργο που έχει προγραμματίσει για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.