Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο

Υπερψηφίστηκε και στα άρθρα, τις τροπολογίες και στο σύνολο στο Α' Θερινό Τμήμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων και ΝΠΔΔ - επιλογή προϊστάμενων οργανικών μονάδων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι με αυτό το νομοσχέδιο δίνεται η ευκαιρία στους πολλούς και άξιους δημόσιους υπάλληλους να ανελιχθούν σε θέσεις ευθύνης.

Στη συνέχεια,  εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λόγος του είναι στείρα καταγγελτικός χωρίς να περιέχει πρόταση διακυβέρνησης. «Λυπάμαι αλλά το να καταγγέλλετε και να γενικολογείτε χωρίς να προτείνετε τίποτα, δεν αρμόζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση αυταρχισμό, αναξιοκρατία και επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΑΝΕΛ,ΧΑ, ΔΗΜΑΡ,ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), με το σκεπτικό ότι δεν υπηρετείται με τις διατάξεις του ο σκοπός της επιλογής των άριστων στον δημόσιο τομέα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο