Γράφει ο Πάνος Σιδέρης

Δεν είναι μόνο ο Νίκος Φωτόπουλος από τους συνδικαλιστές που προκαλούν πονοκέφαλο στους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ από τη ΔΑΚΕ, ο Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος εσχάτως και ειδικά με αφορμή και τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα.  Τόσο,  που κάποιοι στην κυβέρνηση αναζητούν ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα τον  κάνουν πέρα.

Ο Νίκος Κιουτσούκης ασκεί συνεχώς έντονη κριτική στην κυβέρνηση και παρότι αποτελούσε τον σύμμαχο του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, τελευταία του «βγαίνει από αριστερά».  Ο μεν Γιάννης Παναγόπουλος ακολουθεί την πεπατημένη των συνδικαλιστικών παρατάξεων των κυβερνητικών κομμάτων,  αυτή του λεγόμενου «κυβερνητικού συνδικαλισμού», ο δε Γιάννης Κιουτσούκης εδώ και καιρό διαφοροποιείται.

Με αφορμή την υπόθεση της ΔΕΗ, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, υποστήριξε το δημοψήφισμα όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και για κάθε άλλη στην οποία επιχειρείται να πωληθεί  δημόσια περιουσία που ανήκει στον ελληνικό λαό. Ο Γ.Κιουτσούκης έχει πει  επίσης μεταξύ άλλων ότι « αυτοί που μας έριξαν στο σκοτάδι και σήμερα, αγωνίζονται τάχα για να μας βγάλουν στο φως, είναι αυτοί οι ίδιοι που κόπτονται σήμερα για την προστασία των πολιτών, των καταναλωτών και των τουριστών».

Τον «αποκεφαλισμό» του Γιάννη Κιουτσούκη ζητάνε κάποιοι εδώ και καιρό,  καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την οργή τους για το πρόσωπό του και μάλιστα τον συγκρίνουν με τον Φωτόπουλο.

Το ίδιο ενοχλημένος μαζί του εμφανίζεται και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τον οποίο οι αντίπαλοί του στη ΓΣΕΕ χαρακτηρίζουν άνθρωπο όχι μόνο του Β. Βενιζέλου αλλά και του Αντ. Σαμαρά, καθώς όπως ισχυρίζονται «αυτός είναι ο άνθρωπός τους στη ΓΣΕΕ».
 
Πηγές της ΓΣΕΕ πάντως αναφέρουν ότι πριν από λίγο καιρό ο Γ. Παναγόπουλος επιχείρησε να δει αν του βγαίνουν οι ψήφοι για να πάει τη ΓΣΕΕ σε έκτακτο συνέδριο κι εκεί να επιχειρηθεί να «φαγωθεί» και ο «ενοχλητικός» γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το σενάριο αυτό δεν τους  βγήκε κι έτσι το σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Το συγκεκριμένο όμως, γιατί σχεδιάζονται ήδη τα επόμενα…