current views are: 3

11 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση18:33

Σύγκληση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ζητεί η Κίνηση των 75

Τη σύγκληση συνεδρίου θα ζητήσει κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 18:33’
αρθρο-newpost

Τη σύγκληση συνεδρίου θα ζητήσει κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ.

Τη σύγκληση συνεδρίου θα ζητήσει κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρουν στην παρέμβαση τους οι «75», η εγκατάλειψη του «θολού και αποτυχημένου» όπως χαρακτηρίζεται «σχήματος της “Ελιάς” και η αντικατάσταση του από την πρόταση της Δημοκρατικής Παράταξης, δημιουργεί σοβαρά προαπαιτούμενα», για να μην οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε «ακόμα ένα “φιάσκο” και σε μια περαιτέρω συρρίκνωση της πολιτικής και εκλογικής επιρροής» του κόμματος.

Για αυτό το λόγο η πρωτοβουλία στην παρέμβασή της θα ζητήσει από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή να «δεσμευτεί και να αποφασίσει ότι η πολιτική και οργανωτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ δεν αμφισβητείται σε κανένα στάδιο της προσπάθειας για τη συνεργασία ευρύτερων, αυτοτελών κομμάτων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν αμφισβητείται ούτε πριν, ούτε μετά το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης», σημειώνουν οι «75» και προσθέτουν:

«Το ΠΑΣΟΚ δεν συγχωνεύεται, δεν διαλύεται, δεν απορροφάται και δεν εξαϋλώνεται για τις προσωπικές επιδιώξεις κανενός. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σήμερα, παραμένει ο ισχυρότερος πολιτικός και εκλογικός οργανισμός της ευρύτερης σοσιαλιστικής και δημοκρατικής παράταξης».

Ταυτόχρονα η Κίνηση ζητεί τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ πριν προχωρήσει οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία. «Ένα συνέδριο αξιόπιστο, με χρόνο για προσυνεδριακό διάλογο, με σεβασμό στις διαδικασίες και στους συμμετέχοντες», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Ένα Συνέδριο, στο οποίο θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και θα αποτελέσει το κυρίαρχο όργανο που θα αποφασίσει για τα πάντα».

Ζητούν εξάλλου αλλαγή πολιτικής και πολιτικής συμμαχιών, καθώς και επιλογή νέων προσώπων στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τονίζουν πως το κίνημα θα πρέπει να «οριοθετήσει και να κλείσει οριστικά τον κύκλο της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία».

Τέλος, σχετικά με τη διαδικασία «ανασύνταξης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», οι «75» τονίζουν πως είναι πρωταρχικά διαδικασία συμμετοχής της βάσης.

«Οι πολίτες αυτοί θέλουν κάλεσμα, ελπίδα και κίνητρο για να πειστούν και να συμμετέχουν. Θέλουν διαδικασία αξιόπιστη, ανοιχτή, διαφανή, χωρίς κανέναν αποκλεισμό», αναφέρει η Κίνηση και καταλήγει:

«Συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοκρατικών πολιτών που απογοητευμένοι από την πολιτική μας έχουν αποστασιοποιηθεί ή έχουν μεταναστεύσει συγκυριακά ως εκλογείς σε άλλους πολιτικούς χώρους».


σχετικα αρθρα