Η Wall Street Journal επανέρχεται στις πιέσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τα πεπραγμένα του στην Ελλάδα.

Και όχι μόνο αυτό: Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως το ΔΝΤ θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» συνεχίζοντας την κριτική προς το Ταμείο για τις προβλέψιες του σε χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Σάιμον Νίξον σημειώνει πως «είναι λυπηρό το ΔΝΤ να αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή μου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του (ΔΝΤ) να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013 ώστε να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό που όμως δεν υπήρχε. Το ίδιο συνέβη τώρα με την Ισπανία, όπου ακόμη μια φορά οι προβλέψεις του Ταμείου αποδείχτηκαν λανθασμένες».

«Ακόμη και σήμερα» συνεχίζει ο αρθρογράφος, «παρά την ανάκαμψη των οικονομιών και τις δικές του αποτυχημένες προβλέψεις, το ΔΝΤ συνεχίζει να προτείνει περαιτέρω δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα τόνωσης, μια πολιτική που ικανοποιεί τις αριστερές κυβερνήσεις στη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά είναι απογοητευτική για πολλούς άλλους πολιτικούς της ευρωζώνης που πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ισχυρότερη ανάπτυξη της ευρωζώνης είναι η έλλειψη προόδου όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία».