Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. 

Η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε: «Ηττημένος σε όλα τα μέτωπα, με τα σχέδιά του για πολιτική αποσταθεροποίηση και καταστροφή της οικονομίας της χώρας να αποκαλύπτονται, αφού συνειδητά δεν χρησιμοποίησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επιλέγοντας την αποχή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη γνωστή ρητορική περί μνημονίων και "ανατροπής"» και πρόσθεσε:

«Προηγουμένως, όμως, ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι από όλα όσα έχει κατά καιρούς πει θα κάνει με το μνημόνιο: Θα το σχίσει; Θα το ακυρώσει; Θα το καταργήσει; Θα το αναθεωρήσει; Θα το αντικαταστήσει; Θα το αναστείλει; Ή θα προχωρήσει στην "απένταξη", όπως μας είπε προσφάτως μιλώντας στο συνέδριο του "Εκόνομιστ";».

«Έως ότου o κ. Τσίπρας καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο "σχίσιμο" και στην "απένταξη", ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή.

Και επειδή ο κ. Τσίπρας έχει από το βήμα της Βουλής... ευχηθεί να γίνουμε Αργεντινή, τον ενημερώνουμε πως μόλις χθες η Αργεντινή απέτυχε να έλθει σε συμφωνία με τους κερδοσκόπους στους οποίους είχε καταφύγει, όταν αποφάσισε να κάνει πράξη αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ "υπόσχεται" στον ελληνικό λαό», καταλήγει η κ. Βούλτεψη.