«Πολιτική σταθερότητα και συνεργασίες». Αυτό είναι το μήνυμα που έβαλε η κάλπη των ευρωεκλογών σύμφωνα με τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κ. Ανδρουλάκης, τόνισε ότι με την απόφασή του «να μπει σε συμμαχία των πολιτικών δυνάμεων, με την Ελιά, το ΠΑΣΟΚ άνοιξε τον διάλογο για το μέλλον του χώρου και απέδειξε έμπρακτα ότι είναι ένα ανοικτό κόμμα».

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως δεν διαθέτει ατζέντα, ωστόσο προσπαθεί να συντηρήσει κλίμα εκλογών. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η αποδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας είναι ένδειξη ότι ο λαός «δεν αντέχει άλλο».

Σχετικά με την εκλογική καταγραφή της Ελιάς, σημείωσε πως της έδωσε τη δυνατότητα για το μέλλον του χώρου, και προσέθεσε πως είναι αναγκαίο τα ιδεολογικά ρεύματα που εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να μπουν σε ενεργή κοινή συζήτηση ιδεών και θέσεων.

«Σε αυτή την πορεία δεν διακυβεύεται ούτε στιγμή η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σκεύος εξουσίας που κάνει επιλογές α λα καρτ» αλλά κάνει εθνικές στρατηγικές επιλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η τρίτη επιλογή, αυτόνομη από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να ευοδωθεί από την ισότιμη συνεργασία των δυνάμεων.

Είπε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, γίνεται συνέδριο συμπαράταξης των προοδευτικών δυνάμεων «στο οποίο θα οδηγηθούμε μέσα από πλατιά διαδικασία βάσης, με ανοικτό διάλογο όλων των κομμάτων και προσώπων», ότι οποιαδήποτε εκλογή συνέδρων θα υπαγορεύεται από διαδικασίες βάσης, ότι θα συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή που θα αποτελείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς και από τον κοινωνικό χώρο.