«Το κομμάτι του υπουργείου ανάπτυξης έχει να κάνει με τη σχέση επιχειρήσεων και τραπεζών. Τα κόκκινα δάνεια. Το υπουργείο από τον τίτλο του, έχει την ευθύνη να γυρίσει τη χώρα στην ανάπτυξη. Με σαφή προτεραιότητα που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός γίνονται συγκεκριμένα πράγματα. Το πρώτο και κύριο που γίνεται είναι η μεταφορά ρευστότητας στην αγορά. Στο μεγάλο θέμα των εκπρόθεσμων δανείων γίνεται μια μεγάλη συζήτηση για την επίλυσή του», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον Real FM.

«Απέναντι στον ελληνικό λαό, την ευθύνη την έχει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν την έχει η τρόικα. Υπεύθυνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να είναι η τρόικα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι, ότι και αν είναι, όπως και αν είναι. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα. Τότε να παραιτηθούμε και να πάμε και διακοπές. Αν δε μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να μας στείλει η ελληνική κοινωνία σπίτι μας», σχολίασε ο κ. Δένδιας.

«Νομίζω ότι π.χ. ο συμψηφισμός του ΦΠΑ, κάτι το οποίο είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δείχνει ότι η κυβέρνηση μπαίνει σε μια άλλη λογική. Με την άδειά σας θα ήθελα να παραπέμψω και στις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και στο τελευταίο συνέδριο του Economist, αλλά και πριν από τις ευρωεκλογές, όταν έκανε τη γενική αναφορά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας. Η γενική γραμμή της κυβέρνησης είναι μια γραμμή μεταρρυθμίσεων, όπως πολύ καλά είπατε, να επανέλθουμε στο αυτονόητο. Στην κοινή λογική. Δηλαδή στη δυνατότητα ο επιχειρηματίας, ο οποίος παίρνει ρίσκο τελικά για να δημιουργήσει πλούτο στη χώρα και στον εαυτό του βέβαια, αλλά και απασχόληση, που για μας είναι κορυφαίο και σημαντικό, να μπορεί να περιμένει από το δημόσιο την κοινή λογική. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Την απλή, κοινή λογική που όπως πολύ ωραία είπατε πριν από λίγο, τις περισσότερες φορές, δυστυχώς λείπει.

Εάν αυτό το καταφέρουμε σε ένα σημαντικό ποσοστό, δεν χρειάζεται καθ’ ολοκληρία, νομίζω ότι θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα. Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια θα φέρει αποτελέσματα στην αγορά, γιατί έχουμε οδηγό μας αυτό που αυτονόητα είπατε, την απλή κοινή λογική» επεσήμανε ο υπουργός.