Άμεσα - δηλαδή φέτος - και με απόφαση που θα αφορά το σύνολο των δικαιούχων θα αντιμετωπιστεί το θέμα των ειδικών μισθολογίων.

Υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το επίδομα βιβλιοθήκης των πανεπιστημιακών και των γιατρών του ΕΣΥ, καθώς και για το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής που χορηγείται στους αποσπώμενους στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαστικούς λειτουργούς, τόνισε ότι «θα αναληφθεί, προφανώς εφέτος, κυβερνητική πρωτοβουλία για το σύνολο των αποφάσεων, καθώς άπτονται της εισοδηματικής πολιτικής». 

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα οι αποφάσεις, θα ληφθούν σε συνεργασία με την τρόικα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, αλλά και των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό 2015 και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, οι οποίες θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.

Η απόφαση του  ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη φορολόγηση της αποζημίωσης για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και την κάλυψη δαπανών για συμμετοχή σε σεμινάρια και συνέδρια για τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ, προστίθεται στις αποφάσεις για τους δικαστικούς και τους ένστολους, εκτοξεύοντας το νέο δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται πέραν του 1 δισ. ευρώ.