Τη δέσμευσή του ότι η ενδοδημοτική κινητικότητα δεν θα φέρει απολύσεις, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος απάντησε, έτσι, στον πρόεδρο της  ομοσπονδίας Θέμη Μπαλασόπουλο, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει σαφής δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και αναζητούνται οι συγκλίσεις. 

Ο κ. Μπαλασόπουλος, από την πλευρά του, σχολιάζοντας και τη σημερινή δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ,δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και δεν πρόκειται να επηρεαστούν από καμία δικαστική απόφαση.

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήταν το τρίτο θέμα που συζήτησαν οι δύο πλευρές. Όπως επισημάνθηκε, οι δυο πλευρές έχουν προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή της αναμένεται τις ερχόμενες ημέρες.