Τα έργα αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης του Απερίου στην Κάρπαθο εγκαινιάστηκαν παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού

Ο κι. Ανδριανός ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Δεν σας κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα από την συγκινητική επιστολή που μου αποστείλατε, στην οποία περιγράφατε τις προσπάθειές σας να δημιουργήσετε με ιδίους πόρους, αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό και πλήρες από κάθε άποψη, αθλητικό κέντρο. Και εντυπωσιάστηκα δύο φορές όταν είδα τα αποτελέσματα του αγώνα σας από κοντά – τόσο το γήπεδο του ποδοσφαίρου, όσο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι «με το έργο αυτό, δημιουργήσατε μια πολύτιμη υποδομή αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού για το Απέρι και ολόκληρη την Κάρπαθο. Υπογραμμίσατε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον σημαντικό θετικό ρόλο που μπορεί να έχει ένα αθλητικό σωματείο για την τοπική κοινωνία στην οποία ανήκει. Αυτό λοιπόν το δημιουργικό πείσμα, που οι Καρπάθιοι έχετε αιώνες τώρα καλλιεργήσει παλεύοντας τόσο με τα στοιχεία της φύσης, όσο και με τους κάθε λογής εχθρούς της ειρήνης του νησιού, το χρειαζόμαστε σε ολόκληρη την Ελλάδα».
 
Παράλληλα ευχήθηκε το παράδειγμα του νησιού να το ακολουθούν και θα το ακολουθήσουν και στο μέλλον και άλλες τοπικές κοινωνίες. «Επίσης, θα εξετάσω θετικά το αίτημά σας για την επαναδιεξαγωγή εδώ στην Κάρπαθο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Speed Surfing που έχει διακοπεί εδώ και κάποια χρόνια» πρόσθεσε.