current views are: 1

14 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση15:00

Κικίλιας: Χρειάζεται συνεχής παρουσία της Τροχαίας στο δρόμο

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας.

Δημοσίευση 15:00’
αρθρο-newpost

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας.

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Κικίλιας εξήρε την αποτελεσματικότητας των τροχονομικών ελέγχων ενώ τόνισε: «Χρειάζεται συνεχής και εμφανής παρουσία της Τροχαίας στο δρόμο για την πρόληψη και όχι το «σύστημα ενέδρα», δηλαδή κρυμμένοι αστυνομικοί και περιπολικό πίσω από τους θάμνους ή μετά από στροφές με σκοπό την εκ των υστέρων τιμωρία. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον τηρήσουμε με συνέπεια και συνέχεια»

«Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες και οι άνδρες της Τροχαίας έχουν αναλάβει μία πολύ σημαντική αποστολή: Να είναι δίπλα στον πολίτη, στον οδηγό και τον πεζό, για να τους προστατέψουν και να αποτρέψουν την παραβατικότητα στο οδικό δίκτυο. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται συνεχής και εμφανής παρουσία της Τροχαίας στο δρόμο για την πρόληψη και όχι το «σύστημα ενέδρα», δηλαδή κρυμμένοι αστυνομικοί και περιπολικό πίσω από τους θάμνους ή μετά από στροφές με σκοπό την εκ των υστέρων τιμωρία. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον τηρήσουμε με συνέχεια και συνέπεια».

Επισημάνθηκε ότι η βεβαίωση των παραβάσεων δεν αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη των Υπηρεσιών Τροχαίας, αλλά η παροχή κοινωνικού έργου και προσφοράς σε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

 Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας σημείωσε ότι «πρωταρχικός και διαρκής στόχος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των Υπηρεσιών της, παραμένει η μείωση του αριθμού των παθόντων και των τροχαίων ατυχημάτων». 


σχετικα αρθρα