current views are: 3

14 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση19:11

«Φρένο» της κυβέρνησης στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

Πάει πίσω το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Δημοσίευση 19:11’
αρθρο-newpost

Πάει πίσω το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Πάει πίσω το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, των εταιριών ύδρευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά και την συμμετοχή των Ευάγγελου Βενιζέλου, Γκίκα Χαρδούβελη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Εμίρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «φρένο» στην πώληση των εταιριών ύδρευσης κυρίως διότι το ΣτΕ με απόφασή του μπλοκάρει την ιδιωτικοποιήση της ΕΥΑΘ, αλλά και για πολιτικούς λόγους.

Ως γνωστόν έχει ξεσηκωθεί σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα και οι δήμαρχοί της αντιδρούν, ενώ έγινε και δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης των νερών.

Γενικότερα συζητήθηκαν και θέματα αποκρατικοποιήσεων και τονίστηκε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Στην ατζέντα της συζήτησης μπήκε και το θέμα των φοροελαφρύνσεων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος, σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές απάντησε πως «πάντα υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση».

«Ποτέ δεν είναι η πολιτική διαπραγμάτευσης καθ΄ υπέρβαση των τεχνικών δεδομένων. Υπογραμμίζει όμως την ανάγκη να γίνεται σωστή και όχι μυωπική η ανάλυση των τεχνικών δεδομένων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις φοροελαφρύνσεις είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει συνολικό σχέδιο που θα εφαρμόσει» ενώ για την αποκρατικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ανέφερε: «Οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ».


σχετικα αρθρα