«Με τη σημερινή μας επίσκεψη, στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό» δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρουανεμίλ Τουμπασί και καταδίκασε  «την εγκληματική δράση του Ισραήλ που προχωρά αυτές τις μέρες σε νέα, ουσιαστικά, εγκλήματα πολέμου» ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα, όπως δυστυχώς κάνουν μια σειρά κυβερνήσεις, όπως κάνουν διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που στην ουσία στρέφονται ενάντια στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού»/

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και μέσα στο λαϊκό κίνημα, με αγώνες, με δράσεις, ήδη 48 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους με ανακοίνωσή τους, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή θα κάνουμε παραπέρα παρεμβάσεις, ερωτήσεις, επερωτήσεις, συναντήσεις, σε μια κατεύθυνση να σταματήσει εδώ και τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής, να πάψει η κατοχή, και βεβαίως να ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο, πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος-μέλος του ΟΗΕ» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής, εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση στις σταθερές θέσεις του ΚΚΕ στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και μετέφερε προς τον κ. Κουτσούμπα τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς.

«Το ζήτημα δεν σχετίζεται μόνο με την εκδήλωση της ισραηλινής επιθετικότητας και της βαρβαρότητας εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αλλά από την ίδια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και τη συνέχιση της κατοχής» ανέφερε ο κ. Τουμπασί.