Αιχμές για τον υπουργό Εξωτερικών άφησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Βήμα FM. «Άκουσα σήμερα τον κύριο Υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος ομιλούσε και ήταν πανευτυχής μετά από μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κι εκεί ο κ. Ντινόπουλος τους είπε δύο πράγματα. Ότι όσο είμαι εγώ υπουργός – έβαλε όρο δηλαδή στην πρωθυπουργό – απόλυση στους ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν θα γίνει ούτε μια. Δηλαδή είπε στον κ. Σαμαρά πως αν θέλει τον Ντινόπουλο υπουργό, δεν θα κάνεις καμία απόλυση, ακόμη κι αν αυτή επιβάλλεται.

Άρα, εκεί μεταρρύθμιση δεν γίνεται, του είπε του πρωθυπουργού. Και γύρισε ξαφνικά και γαύγισε προς το μικρόφωνο, διότι μάτωσε η τοπική αυτοδιοίκηση και δεν θα ξαναματώσει. Τι θα πει αυτό; Ο κ. Ντινόπουλος είναι εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης (έχει υπάρξει δήμαρχος). Κι επειδή δηλαδή έχει υπάρχει συνεχίζει να είναι; Η συγκεκριμένη άποψη του είναι ότι μάτωσε η τοπική αυτοδιοίκηση και λόγω των απολύσεων που έγιναν και την διάλυση της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίες αν δεν κάνω λάθος πραγματοποιήθηκαν με δεδομένο εισηγήσεις και με την κοινή γνώμη  του προκατόχου του, του κ. Μιχελάκη, τον οποίο αποδοκιμάζει ο κ. Ντινόπουλος και του νυν συνυπουργού του, του κ. Μητσοτάκη , ο οποίος είναι υπουργός στην δημόσια διοίκηση και της μεταρρύθμισης, η οποία γίνεται με την έγκριση του πρωθυπουργού. Μήπως πρέπει ο κ. Σαμαράς να βάλει κάποια τάξη; Και κυρίως να απαντήσει στην πρόκληση Ντινόπουλου, ότι όσο είμαι εγώ εδώ, έχω την δική μου πολιτική και ο Σαμαράς δεν έχει λόγοα Γιατί ουσιαστικά αυτό του είπε σήμερα το πρωί. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Γιατί ο λαός πρέπει να ξέρει: κυβερνά ο Σαμαράς ή ο Ντινόπουλος;» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.