Δεν θα μείνει για πολύ καιρό "άνεργη" η Θάλεις Δραγώνα που στα τέλη Οκτωβρίου παραιτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η πρότασή της να καταργηθεί το μάθημα της ιστορίας από την ομάδα υποχρεωτικών μαθημάτων του λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεοκλεγείς δήμαρχος της πρωτεύουσας προτίθεται να δώσει στην κ Δραγώνα θέση Γενικού Γραμματέα του Δήμου της Αθήνας. Μιά κίνηση του κ.Καμίνη που αν επιβεβαιωθεί αναμένεται να προκαλέσει ένα νέο κύκλο αντιδράσεων από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους που εδώ και μεγάλο διάστημα έχουν στοχοποιήσει την Θάλεια Δραγώνα, κατηγορώντας της για ανθελληνικές θέσεις.

"Θα πεθάνεις" "Θα μετανιώσεις" "Θα σε θάψουμε". Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις φράσεις που απηύθυναν τους τελευταίους δώδεκα μήνες στην πρώην γραμματέα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κυρία Θάλεια Δραγώνα μέλη μεμονωμένων ακροδεξιών ομάδων, με καθημερινά μηνύματα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο. Οπως λένε συνεργάτες της, η πρώην ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας « δεν άντεξε τελικά την ασφυκτική πίεση» και παραιτήθηκε, μιά παραίτηση της από τη θέση που εξασφάλισε ηρεμία και στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου που είχε χρεωθεί τους τελευταίους μήνες τις "εκσυγχονιστικές" απόψεις τις κ.Δραγώνα.