“Η διακοπή λειτουργίας των δύο σημαντικών πανεπιστημιακών εξειδικευμένων νοσοκομείων, Αρεταίειο και Αιγινήτειο, είναι καμπάνα συναγερμού για το λαό”, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σε δηλώσεις της η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι τους επόμενους μήνες θα έρθουν πολύ χειρότερα και σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η αντεπίθεση με όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέσα. “Δεν πάει άλλο, θα είναι αργά αν ο λαός δεν αποφασίσει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της πανευρωπαϊκής συνάντησης κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην οποία λαμβάνουν μέρος 38 κόμματα από 32 χώρες.

Στην ομιλία της η κυρία Παπαρήγα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "μετατρέποντας το χρέος από συνέπεια σε αιτία, διαμορφώνεται κλίμα στο λαό ότι πρέπει να δεχθεί κάποιες θυσίες γιατί το χρέος είναι πανεθνικό πρόβλημα , ότι πάνω απ΄όλα υπάρχει το θέμα της εθνικής οικονομίας".

Σύμφωνα με τη γγ του ΚΚΕ, "είναι μια σοβαρή ευκαιρία, μια σοβαρή δυνατότητα να κατανοηθούν τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος, η αναρχία της παραγωγής, η ανισομετρία, η μεγάλη μείωση της σχέσης μεταξύ των ίδιων βιομηχανικών κεφαλαίων προς τα τραπεζικά, η έκταση και η ταχύτητα αγοραπωλησίας τίτλων ιδιοκτησίας και η κυκλοφορία του χρηματικού κεφαλαίου".

“Να αξιοποιηθεί η πολιτική αστάθεια που αντικειμενικά θα εμφανισθεί, από την σκοπιά και προς όφελος του κινήματος. Να μην αξιοποιηθεί για να περάσουν σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας που θα δυναμώσουν με διάφορα αριστερά ,ανανεωτικά ή κεντρώα τάχα άλλοθι την επίθεση σε βάρος του λαού”, κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.