Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Το θέμα του αιγιαλού και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές θα αποτελέσει το θέμα συζήτησης στην σημερινή συγκέντρωση που έχει οργανώσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή των κοινωνικών  οργανώσεων και δικτύων, επιστημονικών φορών και  εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης. Στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα δώσει και το πλαίσιο πάνω στο οποίο σκοπεύει να κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ άγνωστο παραμένει το εάν εκεί θα βρεθούν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να επισημοποιήσουν το φλερτ των τελευταίων ημερών. 

Το θέμα του αιγιαλού  αναμένεται να αποτελέσει την συνέχεια της κοινής δράσης με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης  που ξεκίνησε με το θέμα της ΔΕΗ. Με δεδομένο δε ότι ο Φώτης Κουβέλης έχει συνταχθεί με τις πρωτοβουλίες του  ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι όλα είναι ανοικτά. 

«Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό είναι ένα καταστροφικό νομοσχέδιο που θα κάνει πολλή μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον και στο θαλάσσιο πλούτο μας αλλά και στη βιωσιμότητα και την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, καθώς στη λογική της «αρπαχτής», θα τσιμεντοποιήσει τα πάντα είπε για το θέμα αυτό ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Εμείς έχουμε πάρει και στο παρελθόν πρωτοβουλίες που στηρίζονται στη λογική της από κοινού δράσης με δυνάμεις που έχουν τον ίδιο ή παρόμοιο στόχο, συνέχισε είτε για να προωθήσουμε κάτι θετικό, είτε για να αποτρέψουμε κάτι αρνητικό. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Φάνηκε επίσης και από τις πρωτοβουλίες που πήραμε στο θέμα της «μικρή ΔΕΗ», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει, παρά τις διαφορές, και συνομιλητές και συμμάχους με κοινές επιδιώξεις. 

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ακόμα ότι το θέμα του αιγιαλού δεν βρίσκεται στα μνημονιακά προαπαιτούμενα αλλά αποτελεί «δώρο» της δικομματικής κυβέρνησης στα ισχυρά συμφέροντα

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημάνουμε λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου  ότι, στη μεν υπόθεση της «μικρής ΔΕΗ» η μοναδική δημοσκόπηση που μέτρησε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, έδειξε μια σαφή λαϊκή πλειοψηφία εναντίον των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, στο δε θέμα του αιγιαλού, θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα ανακρούσει πρύμναν και θα μεταθέσει το θέμα   για αργότερα, ενώ είχε σκοπό να το ψηφίσει πριν τις Ευρωεκλογές».