Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε ανοιχτά σχετικά με το μείζον πρόβλημα που ανέκυψε με την υπολειτουργία λόγω μειωμένης χρηματοδότησης των νοσοκομείων Αιγινήτειο καιο Αρεταίεο. Όπως παραδέχτηκε ο κ. Πολύζος, " Κάναμε ως υπουργείο Υγείας, μια κίνηση και διπλασιάσαμε τη χρηματοδότηση από 1 εκατ. ευρώ, σε 2 εκατ. ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Είπα στον συνάδελφό μου κ. Δημόπουλο, να φτιάξει έναν προϋπολογισμό τι χρωστά το Δημόσιο στα δύο νοσοκομεία και σε συνάντηση που θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες, με τους υπουργούς Υγείας, Αν. Λοβέρδο και Παιδείας, 'Αννα Διαμαντοποούλου, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".

Και πρόσθεσε: "Από ό,τι μου είπε ο κ. Δημόπουλος, το υπουργείο Παιδείας τούς είπε ότι σύντομα θα τους διαβιβάσει τα χρήματα που είναι 12 εκατ. ευρώ το χρόνο και 3 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Από αυτά τα χρήματα, 2 εκατ. ευρώ αφορούν κρατήσεις για πληρωμές σε προμηθευτές, για να έχουν υλικά. Είμαι αισιόδοξος ότι το θέμα μπορεί να λυθεί εντός της εβδομάδας".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αιγινήτειο, Σ. Τριανταφύλλου, σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό σημείωσε, μεταξύ άλλων: « Μετά τη διακοπή της χρηματοδότησης, μετά την επιδρομή της ΕΕ και της τρόικας, τα νοσοκομεία έχουν χτυπηθεί αλύπητα. Έχουν κόψει την άμεση χρηματοδότηση του Αρεταίειου και του Αιγινήτειου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι άρρωστοι και να λείπουν φάρμακα πρώτης γραμμής.

Το κράτος μας αναγκάζει να αποσύρουμε τις εφημερίες και την εισαγωγή αρρώστων στο νοσοκομείο. Σαν εργαζόμενοι, εμείς δεν θα κλείσουμε το νοσοκομείο. Θα βρισκόμαστε στα πόστα μας, θα δουλεύουμε και θα προσφέρουμε αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό. Αναγκαστικά βγαίνουμε από τις εφημερίδες, διότι κινδυνεύει η υγεία του ελληνικού λαού. Κινδυνεύει η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής. Εδώ εκπαιδεύεται το 80% των γιατρών».