Γιατί ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε συνάντηση με την τρόικα

Γιατί ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε συνάντηση με την τρόικα

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Μπροστά στον κίνδυνο η διαπραγμάτευση με την τρόικα να μην έχει τα αποτελέσματα που επιθυμεί η κυβέρνηση, ήδη ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις να αναλάβει και πολιτικές πρωτοβουλίες.

Οι πρωτοβουλίες αυτές θα ληφθούν ανάλογα με την πορεία της διαπραγμάτευσης και μάλιστα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η τρόικα από την δεύτερη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα ζήτησε να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά αίτημα που δεν έγινε δεκτό με την δικαιολογία ότι ο πρωθυπουργός έχει επιβαρυμένο πρόγραμμα.

Ωστόσο πίσω από αυτό κρύβεται ο πραγματικός λόγος που είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν επιθυμεί να συζητήσει με τα χαμηλότερα κλιμάκια των δανειστών, όταν έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει απευθείας με τους δανειστές μας.

Και αυτό θα γίνει εάν κριθεί αναγκαίο. Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει επαφές με τα κορυφαία στελέχη της Κομισιόν της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και το ΔΝΤ. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση δείχνει την πρόθεσή της να κάνει πράξη την στρατηγική της υπέρ των πολιτών παίζοντας το χαρτί της πολιτικής διαπραγμάτευσης που δεν έχει χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό.

Άλλωστε ο κύριος στόχος είναι η έναρξη της συζήτησης για την διευθέτηση του χρέους κάτι που περνά όμως από τις αξιολογήσεις της τρόικας τώρα και τον Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο