current views are: 1

18 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση20:37

Τσίπρας: Οι δανειστές θα πάρουν τα λεφτά τους, όχι και τη χώρα

Επίθεση σε κυβέρνηση και δανειστές εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του, αργά το απόγευμα, σε συγκέντρωση στην πλατεία Πιάτσα Φαρνέζε, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Δημοσίευση 20:37’
αρθρο-newpost

Επίθεση σε κυβέρνηση και δανειστές εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του, αργά το απόγευμα, σε συγκέντρωση στην πλατεία Πιάτσα Φαρνέζε, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Επίθεση σε κυβέρνηση και δανειστές εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του, αργά το απόγευμα, σε συγκέντρωση στην πλατεία Πιάτσα Φαρνέζε, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

«Κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, αλλά ο πόλεμος είναι ακόμη μπροστά μας» τόνισε, προσθέτοντας ότι «oι κυβερνήσεις των δανειστών εκχωρούν στον ιδιωτικό τομέα δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσια περιουσία και δημόσιο φυσικό πλούτο, παραβιάζοντας το υπέρτατο κριτήριο του δημόσιου συμφέροντος».
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει τους δανειστές ότι τα λεφτά τους θα τα πάρουν, αλλά τη χώρα δεν θα την πάρουν», ενώ σε σχέση με τη νέα Κομισιόν, δήλωσε ότι ελπίζει «η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην ανακυκλώσει πολιτικά στην Ευρώπη το μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας» και «σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μπαρόζο, να υπηρετήσει την Ευρώπη και τους πολίτες της και όχι το νεοφιλελεύθερο δόγμα και την κυρία Μέρκελ».
 
Στην ανοικτή συγκέντρωση του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «η επιτυχία της ‘Αλλης Ευρώπης να είναι δέσμευση για να αποκλεισθούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί, η ανεργία και η φτώχεια. Για να επανενώσει η Αριστερά την Ευρώπη, την οποία έχει διαιρέσει ο νεοφιλελευθερισμός».
 
Νωρίτερα, σήμερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, στην έδρα του ιταλικού κοινοβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε και τηλεοπτική συνέντευξη στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica

Ερωτηθείς σχετικά με το ιδιωτικό γεύμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον iταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Καλώς τον συνάντησε, νομίζω ότι η προσπάθεια να υπάρξει μια συμμαχία, ένα μέτωπο ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωπαϊκού νότου, ένα μέτωπο διεκδίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, θεωρώ ότι για να έχει στοιχειώδεις δυνατότητες επιτυχίας η προσπάθεια αυτή, χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική στρατηγική από εκείνη που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και που φαίνεται ότι πάει να ακολουθήσει και ο Ιταλός πρωθυπουργός. Τη στρατηγική, δηλαδή, του καλού μαθητή».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Ευρώπη βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και οι χώρες του νότου, οι κυβερνήσεις τους, οφείλουν να απαιτήσουν να σταματήσει τώρα η καταστροφική πολιτική της λιτότητας» .


σχετικα αρθρα