Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη διέλευση του ποταμού Έβρου από άρματα μάχης και από τμήματα του Στρατού, στο πλαίσιο της άσκησης «Εγνατία- 2014» που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου.

Ο χρόνος που απαιτήθηκε  για τη συγκέντρωση σημαντικών δυνάμεων αντεπίθεσης, διέλευσης του ποταμού και δημιουργίας προγεφυρώματος ήταν πολύ λίγος.

Αυτό βέβαια ήταν αποτέλεσμα της άψογης οργάνωσης και  της άριστης εκπαίδευσης του προσωπικού. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων Νοτίου Έβρου, του Δ΄ Σώματος Στρατού, αποτέλεσε  ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα, ότι η χώρα μας, αν και έχει περιορίσει τους εξοπλισμούς, διαθέτει ωστόσο όλα τα απαιτούμενα μέσα για  να προβεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση αν απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, στην επιχείρηση αυτή που συμμετείχε το 642 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας  «Σαραντάπορος», σκοπό είχε την απόκτηση εμπειρίας  των ασκούμενων τμημάτων.  

Από οπλικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα άρματα μάχης Λέοπαρντ, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,  θωρακισμένα οχήματα διαφόρων αποστολών, ταχύπλοα σκάφη, φουσκωτά, μετακινούμενες πλωτές γέφυρες και πολλά άλλα. 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο