Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μία πρώτη γεύση από το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό εταίρο πήρε χθες το βράδυ ο Γκίκας Χαρδούβελης νιώθοντας το ασφυκτικό μαρκάρισμα που κάνει η Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να πιέσει για αλλαγές ή βελτιωτικές κινήσεις σε διάφορες ρυθμίσεις. 

Η πράσινη αντιπροσωπεία πήγε στο υπουργείο Οικονομικών (Σαχινίδης, Κουτσούκος, Πρωτόπαπας, Κουτρουμάνης) έχοντας στα χέρια της έναν μεγάλο φάκελο με αιτήματα για θέματα που πρέπει να αναθεωρηθούν ή να βελτιωθούν προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες ή διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες. 

Το κυρίαρχο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν το θέμα των φοροελαφρύνσεων. Η Χαριλάου Τρικούπη είπε στον υπουργό ότι από την στιγμή που δεν έχουν προωθηθεί ακόμη οι φοροελαφρύνσεις είναι άδικο και καταπιεστικό για τους πολίτες που αποδεδειγμένα δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις και υπερβολικά πρόστιμα που επιτείνουν το πρόβλημα της μη απόδοσης φόρων. Επιπλέον η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι αποδείξεις κάνοντας λόγο για "λάθος" που πρέπει άμεσα να διορθωθεί.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης επεσήμανε ότι το 5% επί του ετήσιου εισοδήματος που απαιτείται να φαίνεται στις αποδείξεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες είναι πολύ υψηλό καθώς μία οικογένεια με εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει να παρουσιάσει αποδείξεις ύψους 500 ευρώ για να τύχει της ελάχιστης φοροαπαλλαγής κι αντιστοίχως μία οικογένεια με εισοδήματα 50.000 ευρώ θα πρέπει να έχει ξοδέψει τουλάχιστον 2.500 ευρώ για να αναγνωριστούν οι δαπάνες της στον χώρο της υγείας. 

Το ΠΑΣΟΚ επανέφερε το ζήτημα της κατάργησης της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης λέγοντας ότι απέτυχε παταγωδώς και δεν απέφερε έσοδα στο κράτος. Επιπλέον, άφησε πολλούς πολίτες χωρίς θέρμανση τον χειμώνα.