current views are: 2

24 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:52

«Εξηγήσεις» για την έκθεση της Black Rock ζήτησε ο Κακλαμάνης από τον Χαρδούβελη

Eρώτηση στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με την έκθεση της Black Rock για την Ελλάδα.

Δημοσίευση 12:52’
αρθρο-newpost

Eρώτηση στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με την έκθεση της Black Rock για την Ελλάδα.

Eρώτηση στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, σχετικά με τη μη απάντηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, με αφορμή την τελευταία έκθεση της Black Rock που είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία κατέτασσε την χώρα μας στην κορυφή εκείνων, που κινδυνεύουν με χρεοκοπία, κατέθεσε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης ζητά από τον υπουργό να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει η συγκεκριμένη έκθεση, έτσι ώστε ή να μη τίθενται σε αμφισβήτηση οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την τροχιά ανάπτυξης που βρίσκεται η ελληνική οικονομία ή να μη δίδεται το περιθώριο για κερδοσκοπικά παιχνίδια σε εταιρείες, όπως η Black Rock.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η γνωστή εταιρεία Black Rock στη τελευταία της έκθεση κατέταξε την Ελλάδα στη (θλιβερή) πρώτη θέση της  παγκόσμιας λίστας των χωρών οι οποίες κινδυνεύουν με χρεοκοπία. 

Θα επιθυμούσα να πληροφορηθώ κατά πόσο ανταποκρίνεται αυτό στην αλήθεια. 
Αν, δηλαδή, υπάρχει και επισήμως τέτοιο έγγραφο στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, που να επιβεβαιώνει τα σχετικά δημοσιεύματα.  Σε μία τέτοια περίπτωση:

Ερωτάται ο υπουργός

-Αν η έκθεση της Black Rock βρίσκεται στη διάθεση της κυβέρνησης, τι έχετε να απαντήσετε, όταν μάλιστα την ίδια ώρα δίδονται συνεχώς διαβεβαιώσεις πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης; 

-Αν πάλι, η έκθεση της Black Rock δεν υπάρχει και σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να εξυπηρετεί κερδοσκοπικά παιχνίδια, γιατί δεν λαμβάνετε επίσημη θέση, βάζοντας  έτσι τα πράγματα στη θέση τους; 


σχετικα αρθρα