«Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, θυμόμαστε και καλούμε όλο το λαό μας να θυμηθεί το φονικό πρόσωπο του φασισμού. Το απάνθρωπο καθεστώς. Την εθνική ταπείνωση. Την προδοσία της Κύπρου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την 40η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε λέγοντας:

«Τιμούμε όλους εκείνους, αριστερούς, κομμουνιστές, δημοκράτες, έντιμους στρατιωτικούς, που όρθωσαν το ανάστημά τους όταν όλα τά 'σκιαζε η φοβέρα της χούντας. Όλους όσοι βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, καταδιώχτηκαν, επειδή αρνήθηκαν να "χαμογελάσουν" στους δικτάτορες. Τις χιλιάδες νέες και νέους της γενιάς του Πολυτεχνείου, που απέδειξαν, ότι η θέληση για ελευθερία είναι πιο δυνατή από τα τανκς. Τους νεκρούς του αγώνα για τη δημοκρατία και την πατρίδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «δεσμευόμαστε ότι και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η ελευθερία και τα δικαιώματα του λαού είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Ότι θα κάνουμε τα πάντα για να απαλλάξουμε το σώμα και την ψυχή της δημοκρατίας από τη βαναυσότητα των μνημονίων. Για να εξαλείψουμε το φαιό στίγμα των υμνητών του Χίτλερ και της χούντας. Για να βγει η δημοκρατία μας από τη σημερινή δοκιμασία πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη από ποτέ».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας ότι «τίποτε δεν ξεχάστηκε. Κανένας δεν ξεχάστηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται».