current views are: 1

24 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση16:01

Η κυβέρνηση «τρομοκρατεί» τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία

Πολιτικά ευνοημένη βγαίνει η κυβέρνηση από τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου δήλωσε ο,τι η ασφάλεια του πολίτη γίνεται σιγά σιγά δεδομένη.

Δημοσίευση 16:01’
αρθρο-newpost

Πολιτικά ευνοημένη βγαίνει η κυβέρνηση από τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου δήλωσε ο,τι η ασφάλεια του πολίτη γίνεται σιγά σιγά δεδομένη.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Πολιτικά ευνοημένη βγαίνει η κυβέρνηση από τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου δήλωσε ο,τι η ασφάλεια του πολίτη γίνεται σιγά-σιγά δεδομένη.

Ο πρωθυπουργός είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επαναφέρει το ζήτημα της μισθολογικής αποκατάστασης των ένστολων σε μια περίοδο όπου το ζήτημα αυτό απασχολεί έντονα τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την τρόικα.

Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύλληψη Μαζιώτη δίνει στα στελέχη της συγκυβερνήσεις την δυνατότητα  να μεταφέρουν την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλο πεδίο εκτός από την οικονομία. Η μη επιβράβευση των επιτυχιών της αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας και μη ξεκάθαρη καταδίκη της βίας αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των στελεχών της κυβέρνησης κι αυτό γιατί ενισχύεται στο έπακρο η κυβερνητική θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την πολιτική αστάθεια με κάθε μέσο. 

Οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο σύλληψης του Μαζιώτη ενισχύει ακόμη περισσότερο το επιχείρημα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιζητά την πολιτική εκμετάλλευση κάθε γεγονότος που έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της ασφάλειας των πολιτών και ως ο εγγυητής της σταθερότητας και στα υπόλοιπα επίπεδα εκτός από την οικονομία.

Με δεδομένο το γεγονός  ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για στροφή στα θέματα της καθημερινότητας , η σύλληψη Μαζιώτη αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα αυτής της στροφής. Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση το κρίσιμο νομοσχέδιο  που περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς απέναντι στην τρόικα για την υποδόση του ενός δισ. ευρώ. Στην αντιπαράθεση στη βουλή το ζήτημα της τρομοκρατίας θα χρησιμοποιηθεί δεόντως από το σύνολο των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι η σύλληψη Μαζιώτη είναι μόνο η αρχή  και ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες συλλήψεις μελών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, μηδενικό εφησυχασμό, ενώ η παρουσία του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία δηλώνει ευθέως τη βούληση της κυβέρνησης να εμπεδωθεί με τον πιο ηχήρο τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.


σχετικα αρθρα