Στο πλαίσιο της κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας, το οποίο θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση την Παρασκευή, 15 Απριλίου, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί σήμερα διαδοχικά με τον υπουργό Υγείας , Ανδρέα Λοβέρδο, την υπουργό Εργασίας , Λούκα Κατσέλη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, και την υπουργό Περιβάλλοντος,  Τίνα Μπιρμπίλη. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Επιπλέον, σήμερα συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγύης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Προστασίας του Πολίτη, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλέγγύης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εθνικής Άμυνας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ΚΤΕ θα συνεδριάσουν προκειμένου οι βουλευτές - μέλη τους να ενημερωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς για τις πολιτικές πρωτοβουλίες των υπουργείων τους.

Ήδη ο Γ, Παπακωνσταντίνου έχει υποχωρήσει και στο ΚΤΕ οικονομικών το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια» θα παρουσιαστεί βελτιωμένο με τις επισημάνσεις των βουλευτών.
Το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Πέμπτη, μια μέρα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου- ανακοινώσεις που εκτός από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, θα περιλαμβάνουν νέα μέτρα για τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού.
Οι αστοχίες του οικονομικού επιτελείου, έχουν οδηγήσει τον προϋπολογισμό σχεδόν σε εκτροχιασμό, με έλλειμμα που υπολογίζεται στα 1,5 δισ. ευρώ μόλις τους τρεις πρώτους μήνες εφαρμογής του, με τα τακτικά έσοδα να σημειώνουν σημαντική πτώση το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 8,1%.

Εδώ εστιάζονται και οι διαφωνίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: όχι στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά στα πρόσθετα μέτρα λόγω των αστοχιών που ένα χρόνο μετά τα αιματηρά μέτρα, έχουν ως αποτέλεσμα η οικονομία να εμφανίζεται σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη προ της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.