Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

«Μαλλιά κουβάρια» γίνονται σε πολλά υπουργεία με την γκρίνια να περισσεύει σε κομματικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ για πολλούς στενούς συνεργάτες και διευθυντές των υπουργών και των υφυπουργών.

Πολλά παράπονα έχουν φθάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου που θέλει να κλείσουν τα μέτωπα που έχουν ανοίξει μεταξύ ορισμένων υπουργείων, τα οποία παρά τις παραινέσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού επιμένουν να έχουν κλειστές τις πόρτες τους στους βουλευτές.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν διαπιστώσει πως εμφανίζονται ακόμη φαινόμενα έλλειψης συντονισμού μεταξύ των υπουργείων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί το κυβερνητικό έργο.

Ήδη έχουν γίνει κινήσεις προς τους διευθυντές των υπουργών και των υφυπουργών να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ τους και πολλές φορές αναγκάζονται να παίξουν το ρόλο του «επιδιαιτητή» στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Αυτοί επαναλαμβάνουν την εντολή του Πρωθυπουργού να υπάρχει άριστη συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, από την οποία διατυπώνονται και πάλι παράπονα, και ζητάνε την προσοχή τους ώστε να υλοποιούνται τάχιστα τα αιτήματα.

«Πώς να υπάρχει συντονισμός στα υπουργεία, όταν υπάρχει διευθυντής σε υπουργείο που δεν απαντά καν στα τηλεφωνήματα των υπουργών;» αναρωτήθηκε στενός συνεργάτης κορυφαίου υπουργού, ενώ κάποιος άλλος καταγγέλλει παρασκηνιακά πως σε άλλο υπουργείο εξυπηρετούνται επιλεκτικά μόνο συγκεκριμένοι βουλευτές που θεωρείται πως ανήκουν στο περιβάλλον συγκεκριμένου στελέχους.

Αρκετά παράπονα διατυπώνονται και για τη συμπεριφορά ορισμένων γενικών γραμματέων σε υπουργεία, οι οποίοι- όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- «δείχνουν αλαζονική συμπεριφορά και συνομιλούν μόνο στα πορτοκαλί τηλέφωνα», αδιαφορώντας συχνά για το κυβερνητικό έργο και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει έναντι άλλων υπουργείων.