Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Ως νέο μίνι μνημόνιο αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το  πολυνομοσχέδιο το οποίο  αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή και να ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου. Όπως λένε  τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει νέα μέτρα  - τα προαπαιτούμενα που έθεσε η τρόικα -προκειμένου να εκταμιευθεί η δώσει του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι και αυτή η συζήτηση μεσούντος του θέρους θα αποτελέσει  μια ακόμα ευκαιρία  για να τεθούν θέμα τα οποία θα σταθούν ικανά να αφυπνίσουν  ένα κομμάτι πολιτών που δεν έχει την δυνατότητα να κάνει διακοπές. 

Παρών σε αυτή την κοινοβουλευτική σύγκρουση θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μάλιστα σκοπεύει να απευθύνει και πάλι κάλεσμα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου για τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου, που θα ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές. 

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με επιφυλακτικότητα τις οποίες ενστάσεις  εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ αφού τις αποδίδουν μόνο σε μικροκομματική σκοπιμότητα εν όψη των πρόωρων εκλογών τις οποίες θεωρούν ότι θα γίνουν το φθινόπωρο.« 

Για άλλη μια φορά παίχτηκε το ίδιο θέατρο λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ διαφωνούσε σε μια σειρά από θέματα και τελικά μετά την πυροσβεστική παρέμβαση του Πρωθυπουργού και την καλή διάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου η κρίση και πάλι αποφεύχθηκε. Νομίζουν ότι ο κόσμος τους πιστεύει πια; Οι πολίτες  έχουν αναληφθεί τις σκοπιμότητες που υπάρχουν πίσω από κάθε κίνηση και τις αντιμετωπίζουν ανάλογα.» 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν πάντως ότι μέσα και από αυτό το θέμα δίνεται η δυνατότητα για να κτιστούν πολιτικές συμμαχίες οι οποίες θα αποδώσουν περισσότερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.