Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Προσωρινή ανακωχή αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, η οποία αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα της αξιολόγησης σε νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, παρουσία όμως και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μολονότι είχαν καλή διάθεση να τα βρουν, γκρίνιαξαν στην χθεσινή τους συνάντηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να σταματήσει η άγονη αντιπαράθεση με το παραμικρό από το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντέτεινε ότι ο Κυριάκος δεν έπρεπε να θυμηθεί παλιές ιστορίες με την τρόικα και μάλιστα να τούς δώσει και την δική του ερμηνεία.

Γενικώς υπάρχει ένα σφίξιμο από το Μαξίμου προς τους κυβερνητικούς εταίρους γιατί εσχάτως κάνουν μεγάλη φασαρία. Επισκέπτονται συνέχεια τα υπουργεία (και το Μαξίμου), ανοίγουν θέματα, προβάλλουν αντιρρήσεις, καταθέτουν προτάσεις, δημιουργούν εντυπώσεις.

Την αμηχανία αυτή την βλέπει και η Χαριλάου Τρικούπη, θεωρεί όμως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κάνει πίσω στις απαιτήσεις του «για να μην θυμώσει η Νέα Δημοκρατία».

Όπως και να' χει οι σχέσεις των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού διέρχονται από μία περίεργη φάση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει βαθιά κρίση.

Σαμαράς και Βενιζέλος, έχουν συμφωνήσει άλλωστε στα μείζονα: Όχι εκλογές το Φθινόπωρο και προσπάθεια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.