Συνάντηση είχαν σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα δημοτικής αστυνόμευσης και συμφωνήθηκε η επίσπευση αποπεράτωσης της χρήσης των κτηρίων, στα οποία θα στεγαστούν τα τμήματα Δημοτικής Αστυνόμευσης.

Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην προτεραιότητα που δίνεται στην ασφάλεια του κέντρου της Αθήνας, εστίασε στα πρώτα αποτελέσματα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιείται από τα μέσα Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού «ΘΗΣΕΑΣ», για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, του παρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και λοιπών αδικημάτων.

«Με τον δήμαρχο Αθηναίων είχα μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση για θέματα δημοτικής αστυνόμευσης. Έχουμε μία πολύ καλή εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα και μία ουσιαστική διάθεση συνεργασίας με τον δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Τόνισα στον κ. Καμίνη ότι πρωταρχική μας επιδίωξη είναι η αστυνόμευση σε επίπεδο καθημερινότητας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στον Πολίτη μία Αστυνομία που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο: Κύρος – Αποτελεσματικότητα – Φιλικότητα. Μία Αστυνομία που μπορεί να προλαμβάνει και να καταπολεμά την παραβατικότητα εξίσου αποτελεσματικά» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κ. Υπουργό και με το επιτελείο του, τον ευχαριστώ για τη διαθεσιμότητά του και την προθυμία να συνεργαστούμε. Συζητήσαμε για το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», το οποίο εδώ και μέρες διεξάγεται στην Αθήνα με πολύ σημαντικά αποτελέσματα γιατί έχει μια σφαιρική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην πόλη, από το παραεμπόριο μέχρι αδικήματα κάθε είδους.

Ο Δήμος είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία πόσω μάλλον όταν το ξέρουμε ότι μας αφαιρέθηκε η Δημοτική Αστυνομία εν μια νυκτί και υπάρχει ακόμα πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης».