Η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

«Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, τον κ. Σαπέν, με τον οποίο είχαμε μια δημιουργική συζήτηση για θέματα ελληνικά και για θέματα της Ευρωζώνης. Είπαμε ότι από κοινού μας ενδιαφέρει ένα ισχυρό ευρώ, το οποίο μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο, ως νόμισμα διεθνών συναλλαγών.  Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια σωστή Ευρωζώνη. Μιλήσαμε για την ανάγκη επενδύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μιλήσαμε και για την ανάγκη ανάπτυξης χρηματοοικονομικών εργαλείων. Σε ό,τι αφορά τα δικά μας θέματα, την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επικεντρωθήκαμε στο επόμενο εξάμηνο, συζητήσαμε, όμως, και για την πορεία της οικονομίας στα επόμενα χρόνια» ανέφερε για το αντικείμενο της συνάντησης.

O κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες πρέπει ο κόσμος να κάνει δικές του και για να τις αποδεχθεί ως δικές του πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται σταδιακά. Να δει αυτό που βλέπουμε όλοι οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί στην Ευρώπη, ότι τελικά η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε και βλέπει μπροστά σε μια περίοδο ανάπτυξης».

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η Γαλλία ήταν πάντοτε φίλη με την Ελλάδα και εκτιμούμε αυτή τη φιλία κι αυτή την αλληλεγγύη που δείχνετε στη χώρα μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε και εμείς με τη σειρά μας τη βαθειά θλίψη του ελληνικού λαού για τις οικογένειες της Γαλλίας  που έχασαν συγγενείς τους, στο πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα των αλγερινών αερογραμμών».