Αισιόδοξος για την πορεία του «Ποταμιού» εμφανίστηκε από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συναντήθηκε με φίλους και εθελοντές σε ξενοδοχείο της πόλης λίγο πριν μεταβεί στα Ανώγεια στην εκδήλωση για τον Ερωτόκριτο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Υακύνθεια 2014.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι σταδιακά και με σύμμαχο τον πολίτη «το Ποτάμι» θα αποκτήσει μεγαλύτερη πολιτική δύναμη.

Παράλληλα, μίλησε για μελετημένη στάση σε κάθε θέμα και αναφερόμενος στην άρνηση για συνεργασία του Ποταμιού με τη ΔΗΜΑΡ είπε: «Μα γιατί να συνεργασθώ με τη ΔΗΜΑΡ ή το ΠΑΣΟΚ, σημασία έχει να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Όχι για να αναστήσουμε τα πεθαμένα κόμματα. Αυτό έχει σημασία σήμερα» .

«Προχωράμε με τους ανθρώπους που έχουν στηρίξει την δημοκρατική αριστερά, τις κεντρώες παρατάξεις, το δημοκρατικό σοσιαλισμό. Προχωράμε με τους ανθρώπους, συζητάμε με πολιτικά στελέχη αλλά δεν κάνουμε συμπαιγνίες κορυφής για να διασώσομε τα παλαιά κόμματα» είπε ακόμα.

Σύμφωνα με τα όσια ανέφερε ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος από τα ποσοστά των ευρωεκλογών από τη μια γιατί, όπως είπε, για να αλλάξουμε τη χώρα χρειάζεται μια μεγαλύτερη δύναμη, μια μεγαλύτερη ώθηση, από την άλλη όμως σημείωσε είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος που βρέθηκαν 400.000 Έλληνες να εμπιστευτούν μια προσπάθεια 88 ημερών τονίζοντας ότι σε 88 μέρες μάλλον είναι ένα ρεκόρ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ηλικιωμένης τεττραπληγικής στα Χανιά. «Δεν θέλω να είμαστε βιαστικοί. Θέλω να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας μετά την έρευνα που κάνει η ΔΕΗ και την έρευνα που κάνουν οι γιατροί επισημαίνοντας ότι τα πράγματα που κρύβουν ανθρώπινο πόνο δεν πρέπει να είναι για εκμετάλλευση της πολιτικής» ανέφερε.