current views are: 1

26 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση06:03

Γιατί ο Σαμαράς πιστεύει ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 06:03’
αρθρο-newpost

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με αυτό, περί τα τέλη του χρόνου και όταν η συζήτηση για το χρέος έχει προχωρήσει αλλά όχι και ολοκληρωθεί, θα θέσει το δίλημμα «ρίχνετε την κυβέρνηση τώρα που βγαίνουμε από την κρίση» και ευελπιστεί ότι ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών είναι δυνατόν να εξευρεθεί. 

Προχθες όμως ο Πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα περισσότερο. Μιλώντας με βουλευτές του κόμματός του δήλωσε ότι «δεν πάμε σε εκλογές» και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως «τους 180 βουλευτές για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα τους πιάσουμε».  

Όπως αντιλαμβάνεστε, άλλο πράγμα είναι οι πληροφορίες και άλλο οι δημόσιες δηλώσεις ενός Πρωθυπουργού. Γι αυτό και η δήλωση Σαμαρά εξέπληξε πολλούς. Όχι όμως και τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτοί, εδώ και καιρό, επαναλαμβάνουν ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα αποτελέσει πρόβλημα– δεν δίνουν όμως περαιτέρω εξηγήσεις, είτε γιατί έχουν δεσμευθεί να μην μιλήσουν, ενδεχομένως γιατί δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, αλλά επαναλαμβάνουν αυτά που τους λέει ο Α. Σαμαράς. Και η αλήθεια είναι ότι- όπως τονίζουν, τα λέει με απόλυτη βεβαιότητα. 

Εύλογα τίθεται το ερώτημα από πού αντλεί την αισιοδοξία του ο Α. Σαμαράς, την στιγμή κατά την οποία οι μαθηματικές πράξεις δεν τον ευνοούν. Θα πείτε άλλο τα μαθηματικά και άλλο η πολιτική αριθμητική- σωστό και αυτό, αλλά…  

Για τον μαγικό αριθμό 180, δεν αρκούν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έστω και αν σε αυτούς αθροιστούν όλοι οι ανεξάρτητοι- γεγονός αδύνατο. Μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και όποιους ανεξάρτητους ακολουθήσουν, χρειάζεται και η πλειοψηφία των βουλευτών μιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Και αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορεί να είναι παρά η ΔΗΜΑΡ ή οι ΑΝΕΛ ή και οι δύο.  

Ενδεχομένως η απάντηση να κρύβεται στο όνομα του προσώπου που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας… 


σχετικα αρθρα