Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ διαχώρισε τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντροαριστερά την οποία χαρακτήρισε ως «κομψό ψευδώνυμο του ΠΑΣΟΚ».

Σε ομιλία του στην Κόρινθο το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως« όνειρα θερινής νυκτός και ευσεβείς πόθους» τους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά ότι θα συγκεντρωθούν «οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

Μάλιστα όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση έλεγε περίπου τα ίδια και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα στο νόμο για τη «μικρή» ΔΕΗ. Ισχυριζόταν πως θα υπάρχουν 180 και πλέον βουλευτές που δεν θα στηρίξουν την πρόταση δημοψηφίσματος. Πως δεν θα υπάρξουν πάνω από 120 βουλευτές που θα ζητήσουν δημοψήφισμα», αλλά «διαψεύστηκε παταγωδώς και κατέφυγε σε αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, προκειμένου να ματαιώσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα». 

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα διαψευστούν και πάλι με τους 180 για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι τώρα «δεν θα μπορέσει να τους σώσει, καμιά ανάλογη αντιδημοκρατική μεθόδευση». 

Σχετικά με την Κεντροαριστερά, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση, αλλά και βρίσκεται σε ασυμφιλίωτη αντιπαράθεση με τη λεγόμενη Κεντροαριστερά».

Μάλιστα όπως είπε «η Κεντροαριστερά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το εύηχο «παρατσούκλι» της νεοφιλελεύθερης μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας ή το «κομψό» ψευδώνυμο του ΠΑΣΟΚ και των εμφανών και αφανών «συγγενικών» του δυνάμεων».

«Η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά είναι οι δύο πτέρυγες του μεγάλου μνημονιακού κόμματος του κατεστημένου, το οποίο διευθύνει πολιτικά και πειθαρχικά η τρόικα μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Τέλος, σχετικά με την πορεία της οικονομίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση παραπλανά τον ελληνικό λαό, όταν διατείνεται πως τα μνημόνια τελειώνουν οριστικά το Φθινόπωρο. Αντίθετα, πρόσθεσε, οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, δυστυχώς, όχι μόνο δεν τελειώνουν, αλλά και εισέρχονται από το Φθινόπωρο σε μία από τις χειρότερες φάσεις τους, με την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. 

«Μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να απαλλάξει τη χώρα από την τρόικα, τα μνημόνια, τη λιτότητα και το ξεπούλημα και να ανοίξει δρόμους ανάσας, διεξόδου και προοδευτικής ανασυγκρότησης για τον τόπο», είπε ο κ. Λαφαζάνης.