Την ανάγκη να συνεχισθεί το πολυκομματικό εγχείρημα για το δήμο της Αθήνας τόνισε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του «δικαιώματος στην πόλη» στα γραφεία του συνδυασμού, ζητώντας παράλληλα την άμεση ενεργοποίηση όλων, για να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως «ο πόλεμος για την Αθήνα τώρα αρχίζει».

Ο κ. Καμίνης καλωσόρισε τους συμβούλους του λέγοντας πως «Ξεκίνησα χωρίς κομματική ταυτότητα και θα συνεχίσω χωρίς κομματική ταυτότητα», για να σημειώσει στη συνέχεια ότι: «Κερδίσαμε την πόλη κι αυτό ήδη έχει εγγραφεί ως υποθήκη. Δεν παραμερίσθηκαν απλώς οι κομματικές ταυτότητες. Εδώ, εμείς παλέψαμε και καταφέραμε να χτίσουμε ακόμη μια: Του πολίτη που μπορεί να ξεπερνά τα παραδοσιακά στεγανά και να κινητοποιείται μαζί με άλλους χωρίς να εμποδίζεται από διαχωριστικές γραμμές».

Τέλος, ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε να υπάρξει άμεσα («από αύριο») ενεργοποίηση όλων των στελεχών του συνδυασμού ώστε να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως «κερδίσαμε τη μάχη, αλλά ο πόλεμος για την Αθήνα τώρα αρχίζει».