«Φωτιές» άναψε και πάλι η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με την οποία πετάει το «γάντι» στον πρωθυπουργό, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη» και πρόσθεσε: «Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι «δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κανένα σοβαρό πρόσωπο που να θέλει να παριστάνει τον σύγχρονο Τσιριμώκο. Άλλωστε, σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές , πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου. Θα κριθεί εάν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής». 

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, πέταξε το «γάντι» στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή της, η κ. Βούλτεψη ανάφερε:

«Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να «γιορτάσει» με τον δικό του τυχοδιωκτικό τρόπο τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Στη συνέντευξή του - και προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των… «υπερμάχων του κοινοβουλευτισμού» στους 139 – δεν διστάζει να συναθροίσει και τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αναζητώντας τις ακόμη και… στις φυλακές Κορυδαλλού!».

«Κατόπιν της πρωτοφανούς αυτής ομολογίας σύμπραξης, με στόχο την καταστροφή της χώρας, δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κανένα άλλο σημείο της συνέντευξης, με την οποία ο κ. Τσίπρας τολμά να προβαίνει σε υποδείξεις προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τον χρόνο έναρξης της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή»., τονίζει και καταλήγει:

«Ο λόγος ανήκει στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις υπογραφές των οποίων συνειδητά συναρίθμησε με αυτές της Χ.Α. ο κ. Τσίπρας. Ήλθε πλέον η ώρα να απαντήσουν αν πράγματι του έχουν παραδώσει τα κλειδιά. Διαφορετικά, πρέπει να τον καταγγείλουν για εξουσιομανή αυθαιρεσία, πολιτικό καιροσκοπισμό και επέμβαση στα εσωτερικά τους. Ιδού η Ρόδος…».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: 

«Η κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των "θερινών πραξικοπημάτων"  να κρατήσει τις υποδείξεις για τον εαυτό της, όσο κι αν δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό που τη διακατέχει μπροστά στην κατάρρευση».

Βενιζέλος: Δεν δεχόμαστε παληκαρισμούς

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» έκανε λόγο για σεβασμό του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξηγώντας πως όσες φορές έγινε κομματική αντιδικία δεν έφερε θετικά αποτελέσματα.

«Θεμελιώδης προϋπόθεση για τον οδικό χάρτη οριστικής εξόδου από την κρίση είναι τώρα να σεβαστούμε και να αξιοποιήσουμε το μήνυμα αυτό που συνεπάγεται πρώτα απ' όλα σεβασμό των θεσμών, με κορυφαίο τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα διπλό μέτωπο. Ένα κατά του λαϊκισμού και ένα κατά του ψευτονεοφιλελευθερισμού του συρμού. Και δεν δεχόμαστε παλικαρισμούς από κανέναν».